Suomalainen design kiinnostaa yhä useampia. Suosiota siivittävät esimerkiksi tuotteiden laadukkuus ja halu kannattaa suomalaista yrittäjyyttä. Kuluttajat haluavat panostaa yhä enemmän korkealaatuisiin ja kestäviin tuotteisiin. Moni kotimaisista designmerkeistä on pienyrityksiä, joten tuotteisiin sijoitetut rahat menevät suoraan suomalaisen työn tukemiseen. Myös maailmalla saavutettu maine on antanut kotimaiselle designille nostetta. Muun muassa Uhanan mekkoja on nähty pääministeri Sanna Marinin yllä Vogue -lehdessä. 


Eettisyys ja tyylikkyys kohtaavat suomalaisessa designissa

Trendit ovat vähitellen siirtymässä siihen suuntaan, että määrän sijaan arvostetaan laatua. Pikamuodin haitat ovat jo useimpien tiedossa, ja kuluttajat ymmärtävät paremmin kahden euron paidan todellisen hinnan. Kun halutaan kuluttaa eettisemmin ja ekologisemmin, suomalainen design on varma valinta.

Eettisyyden ja ekologisuuden lisäksi ostopäätösten vaakakupissa painavat tuotteiden laadukkuus ja ulkonäkö. Tarjolla on yhä enemmän vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti valmistettuja tuotteita, jotka ovat myös ulkoasultaan houkuttelevia. Esimerkiksi Nudgen Finnish design -valikoiman tuotteissa sekä design että funktionaalisuus ovat kohdillaan.

Suomalaisesta designista kiinnostuneille on tarjolla paljon uusia tuotemerkkejä, jotka kasvattavat suosiotaan. Myös eettinen ja ekologinen muoti on harpannut eteenpäin sekä saatavuudessaan että monipuolisuudessaan. Upeita tuotteita on markkinoilla entistä enemmän eikä vastuullisuus enää tarkoita sitä, että omasta tyylistään joutuu tinkimään.

Suomalainen design on siis eettinen valinta, mutta tarjoaa myös laadukkuutta ja tyyliä, joka kestää aikaa.

Finnish design -tuotteiden alkuperä

Suomalaisen designin ostajia yleensä kiinnostaa, missä tuote on tehty. Kuluttajat haluavat olla perillä koko tuotantoketjusta. Onko vain suunnittelu kotimaista vai onko tuote lisäksi valmistettu Suomessa?

Me Nudgella panostamme siihen, että asiakas tietää tuotteen koko polun suunnittelupöydältä liikkeeseemme. Tuotteiden kohdalta löytyy aina tieto valmistusmaasta.

Suurin osa myymistämme Finnish design -merkeistä valmistaa tuotteensa Suomessa tai Euroopassa. Kun tuotteet tehdään lähellä, minimoidaan kuljetuksen tuottamat hiilidioksidipäästöt.

Valikoimamme vaatemerkeistä kaikki vaatteensa Suomessa valmistavat muun muassa Nouki, Muka va, Sanna Hopiavuori, Kaino ja Vietto. Myös osa Uhanan vaatteista on tehty täysin Suomessa. Kaikki Finnish design -valikoiman tuotteet on teetetty vastuullisesti. Esimerkiksi Papu valmistaa vaatteensa Portugalissa itse omistamallaan tehtaalla mahdollisimman eettisesti ja hyviä työoloja kunnioittaen.

Valtaosa valikoimamme koru- ja asustevalmistajista valmistaa kaikki korunsa Suomessa. Näistä esimerkkeinä ovat Uhana, Maanantaimalli, La Kiva, Butoni Design, Mori Collective ja Mine Güngor.

Vaikka tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, materiaalin alkuperä voi toki olla muualla. Olemme tehneet taustatyön huolellisesti selvittäen esimerkiksi tuotanto-olosuhteet ja materiaalien alkuperän, jotta asiakkaamme voisivat tehdä ostoksensa hyvällä omallatunnolla.

Hyvän mielen ostoksille!