Veja on kenkämerkki, johon moni on varmasti törmännyt etsiessään lenkkareiden maailmasta vastuullista valintaa. Vejan kengät suunnitellaan Ranskassa ja ne valmistetaan vastuullisesti Porto Alegren ja Fortalezan alueilla Brasiliassa. Vejan tuotanto on kokonaisvaltaisesti eettinen, lähtien materiaalien alkuperästä ja tuotannon läpinäkyvyydestä työntekijöiden oikeuksiin asti.

Kuvan malli:  V10 leather extra white nautico pekin-malli

Vejalla on sekä nahkaisia, että vegaanisia tennarimalleja. Nahkaisiin malleihin käytetään vain nahkaa, jonka alkuperä on jäljitettävissä ja joka ei ole peräisin metsäkatoalueilta. Nahka parkitaan sertifioidussa ja auditoidussa tehtaassa huolellisesti, niin että se ei muutu haitalliseksi kromi VI:ksi. Kaikki nahka täyttää EU:n REACH-standardit (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals).

 Kengissä käytetään lisäksi luomupuuvillaa sekä kierrätetyistä muovipulloista saatavia materiaaleja. Kengän pohja on Amazonin luonnonkumia. Sitä hyödyntämällä Veja tukee sademetsien ylläpitoa ja tarjoaa elinkeinon paikallisille yhteisöille. 

Vejan värikkäät V:t on kiva bongata katukuvassa!

Vegaanisten tennareiden materiaaleina on ns. vegaaninen "mokka"nahka, joka on synteettinen materiaali, mutta sen valmistamisessa käytetään vähemmän vettä ja synteettisiä liuottimia kuin tavanomaisen vegaanisen "nahan" valmistuksessa.

Kuvan värikkäät lenkkarit ovat vegaanista "mokka"nahkaa ja kengän päälliosa on kierrätetyistä muovipulloista valmistettua mesh-kangasta. Nämä tennarit on helppo putsata harjaamalla kuivana kenkäharjalla.

Veja on Innovatiivinen merkki!

Vejalla on myös koko ajan meneillään uusien materiaalien kehittäminen, kuten esimerkiksi biopohjaisia vaihtoehtoja vegaanisiin kenkiin sekä uusimpana innovaationa maissijätteestä valmistettua "nahkaa". Veja on hyödyntänyt muutamissa malleissaan myös kalafarmeilta saatua kalannahkaa (tilapia), joka on normaalisti poisheitettävä hukkatuote.

Vejan tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu myös käytettyjen lenkkareitten kierrättäminen.

Vegaaniset luomupuuvillaiset canvas-tennarit.

Mitkä ovat sinun lempparisi kevään uutuuksista?

Katso kaikki Vejan kengät verkkokaupastamme!