Vallankumoukselliset Thinx-alushousut ovat saapuneet Nudgen kivijalkamyymälään! 

Oletko jo kuullut kuukautisalushousuista? Thinx-merkin valmistamat pestävät pöksyt ovat käänteentekevä ja elämää helpottava innovaatio kaikille ihmisille, joilla on kuukautiset. Ne ovat paitsi kauniit ja supermukavat, myös pitävät sisällään mallista riippuen jopa neljän tamponin verran vuotoa – ne voivat siis korvata kertakäyttöiset siteet ja tamponit kokonaan. 

Nudge on saanut Thinxit jälleenmyyntiin ainoana liikkeenä Suomessa. Thinx toimii direct to customer -periaatteella, mistä syystä tuotteet ovat myynnissä vain kivijalkamyymälässämme osoitteessa Yrjönkatu 30, Helsinki. Alushousut muodostuivat hittituotteeksi heti ensimmäisellä myyntiviikolla ja meille onkin paraikaa matkalla merkiltä suuri pöksykuorma, jonka myötä malli- ja värivalikoima lähitulevaisuudessa laajenee! 

Ensimmäisen kuvan kauniit korkeavyötäröiset alushousut on Nudgesta saatavana klassisen mustana, ja pian myös sähäkkänä kirkkaansinisenä (42€). 

Mitkä kuukautisalushousut?

Lyhyesti: ne ovat ihan kuin tavalliset alushousut, mutta paremmat. Ekologiset ja pestävät kuukautishousut istuvat päällä mukavasti, pitävät vuodon sisällään, suojaavat ohivuodoilta ja takaavat mielenrauhasi kuukautisten aikana. Pinta tuntuu ihanan kuivalta ihoa vasten – perinteisiin siteisiin verrattuna tuntuma on hurjasti kuivempi. 

Thinx-alushousujen teknologia koostuu neljästä kerroksesta. Ensimmäinen kerros vie kosteutta pois iholta ja neutraloi hajuja. Toinen kerros on ohutta mutta hyvin imukykyistä materiaalia, joka pitää vuodon sisällään tuntumatta tönköltä tai märältä. Kolmas kerros on kuin läpäisemätön muuri joka pysäyttää ohivuodot, ja viimein neljäs eli uloin päällyskangas pitää pöksyt koossa. Kaikissa malleissa sisäpuoli on musta. 

Pitsikoristeinen, supermukava Hiphugger on Thinxin suosituin alushousumalli. Nudgen myymälästä Hiphuggeria on saatavana mustana ja pian myös kuvan suloisessa vaaleanlilassa sävyssä (38€). 

Thinxin valikoima vastaa jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Merkki valmistaa niin klassisia luomupuuvillaisia alushousumalleja, upean feminiinisiä korkeavyötäröisiä alushousuja kuin urheiluun ihanteellisia sport-alkkareitakin. Imukyky vaihtelee mallista riippuen; kaikista pitävin super-malli vastaa imukyvyltään huikaisevaa neljän tamponin määrää. Luomupuuvillaiset alushousut valmistetaan OCS- ja GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta ja kaikki tuotteet testataan Oeko-Tex standard 100 -vaatimusten mukaisesti kemikaalijäämien varalta. 

Tunne kehosi – kuinka käytät Thinx-alushousuja

Jokainen keho on erilainen, ja siksi käyttötapoja on yhtä monia kuin käyttäjiäkin. Riippuen päivästä ja vuodon määrästä, Thinx-kuukautisalushousut voivat korvata kertakäyttöiset pikkuhousunsuojat, siteet, tamponit tai kuukupin kokonaan, tai niitä voi käyttää lisäsuojana kupin tai tamponien lisäksi. Ne tuovat mielenrauhaa myös esimerkiksi urheillessa ja nukkuessa. Toisaalta, ei ole syytä miksei niitä voisi pitää käytössä kuun ympäri – ainakin me nudgelaiset olemme ihastuneita Thinxien tuomaan kuivaan ja turvalliseen tunteeseen ihan kaikkina kuun aikoina. 

Thinx kannustaa kehotietoisuuteen ja oman vuodon tuntemiseen. Uuden Thinxien käyttäjän kannattaa testailla alushousuja ensimmäisen kerran rauhassa kotona. Kuukautisalushousujen pesu hoituu tavallisen 30 asteen pyykin mukana, kunhan ensin huuhtaiset ne kylmällä vedellä heti käytön jälkeen. 

Vastuullisuutta ja tabujen rikkomista 

Nudgen arvojen mukaisesti Thinx on kokonaisvaltaisesti vastuullinen yritys, jolla on vahva arvopohja. Alushousut valmistetaan sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen kunnianhimoisesti panostavassa tuotantolaitoksessa Sri Lankassa. Tehtaan kolme peruspilaria ovat naisjohtajuus, työntekijöiden hyvinvointi ja vastuu ympäristöstä. Työntekijöille, joista 70% on naisia, tarjotaan monipuolista koulutusta ja tukea sekä etenemismahdollisuuksia työssään. Työpäivät pyritään pitämään tasapainoisina ja tarjolla on lisäksi esimerkiksi ateriatukea, liikuntamahdollisuuksia ja kuljetus töihin. Yritys tukee työntekijöitään työn ja perhe-elämän yhdistämisessä ja henkilökohtaisessa kasvussa. Tuotannon jäte käsitellään vastuullisesti. Siitä valmistetaan esimerkiksi tiiliä, joita on tähän mennessä valmistunut huimat 220 000 kappaletta. Tehtaan päämääränä on olla täysin zero waste vuoteen 2025 mennessä. 

Thinx pyrkii rikkomaan tabun ja häpeän kuukautisten ympäriltä, jottei yksikään nainen jäisi sivuun kehonsa vuoksi. Thinx tekee yhteistyötä aktivistien ja järjestöjen kanssa tasa-arvoa ja koulutusta edistävissä hankkeissa oman GiveRise!-ohjelmansa kautta. Hankkeissa esimerkiksi jaetaan nuorille oikeaa tietoa murrosiästä ja lisääntymisterveydestä sekä haetaan muutosta naisia ja tyttöjä syrjiville laeille ja käytänteille. Kuukautiset ovat ennen kaikkea tasa-arvokysymys: suojien ja oikean tiedon helpompi saavutettavuus takaa jokaiselle mahdollisuuden käydä koulussa ja töissä, sekä ihan vain elää elämäänsä. Voit lukea lisää yhteistyöhankkeista täältä

Pian tulossa myös nuoremmille suunniteltu Thinx(BTWN)! 

Nudgeen rantautuu seuraavan Thinx-kuorman mukana lähitulevaisuudessa myös esiteineille ja teineille suunniteltu Fresh Start Period Kit. Thinx(BTWN)-sarjan veikeät mallit sopivat kokomitoituksen ja leikkauksensa puolesta nuoremmille vartaloille – mutta myös ei-niin-kurvikkaat aikuiset ovat löytäneet näistä sopivia alushousuja. Thinx(BTWN)-sarjan kuukautisalushousut tuovat huolettomuutta kuukautisiin vasta totuttelevan nuoren arkeen, ja niiden imukyky on kaikkien Thinx-housujen lailla huippuluokkaa. 

Tule tutustumaan Thinxiin Yrjönkadulle ja kysy asiantuntevilta myyjiltämme lisää tietoa ja käyttökokemuksia! 

Nudge, Yrjönkatu 30
00100 Helsinki
❤︎