Luonnonmateriaaleista valmistettu neule on ekologinen vaihtoehto kylmille keleille. 

Katso naisten neulepaidat
Katso miesten neulepaidat

Laadukas villapaita on hyvin helppohoitoinen vaate, kunhan muistat muutaman asian.

Villa on likaa hylkivä ja itseään puhdistava luonnonkuitu, ja siksi tärkein vinkki neuleiden kanssa onkin: tuuleta usein, pese harvoin! Tuulettamalla neule raikastuu siihen tarttuneista tuoksuista ja palautuu alkuperäiseen muotoonsa. Jollei villavaate ole joutunut suuremman sotkun kohteeksi, se ei vaadi vesipesua. Myös aluspaitaa käyttämällä säästät ihonmyötäistä villavaatettasi pesulta. 

Villaneuleet tapaavat nostattaa erityisesti aluksi neuleen pintaan hienoa pintanukkaa. Nukkaantuminen on luonnollinen osa villan ominaislaatua ja johtuu kuitujen päiden nousemisesta pintaan. Pintanukkaa on helpoin siistiä hellävaraisesti kashmirkammalla. Myös sähkökäyttöistä nukkaleikkuria voi varovaisesti käyttää. Perussääntönä voi pitää, että pehmoisimpiin ja löyhään neulottuihin villavaatteisiin nukkaa nousee enemmän ja tiuhaan neulottuihin neuloksiin vähemmän.

Sanna Hopiavuori suosittaa oman mallistonsa merinovillaneuleille pesua ja kosteana silitystä mikäli pintanukkaa nousee ensimmäisten käyttöjen yhteydessä: pesu ja silitys tiivistää neuleen kuituja ja ehkäisee nyppyjen muodostumista.

Villaneuleiden oikea huolto paitsi pitää ne kauniina myös pidentää niiden käyttöikää. Hoitamalla oikein saat nauttia suosikkineuleistasi pidempään. Harvemmalla pesuvälillä säästät myös vettä ja ympäristöä. 

Tässä ohjeet villapaidan pesuun pähkinänkuoressa: 

o tuuleta usein, mieluiten aina käytön jälkeen
o pienet tahrat kannattaa poistaa paikallisesti sappisaippualla tai muulla villalle sopivalla tahranpoistoaineella, esim. Marseille-saippualla
o jos koko neule vaatii pesua, pese se hellävaraisesti kylmällä (max. 30°C) vedellä ja nestemäisellä, villalle sopivalla pesuaineella
o veden lämpötilan on tärkeä pysyä samana koko pesun ja huuhtelun ajan — liian lämmin tai vaihteleva lämpötila altistaa kutistumiselle! 
o älä liota neuletta
o älä hankaa tai vääntele neuletta, vaan puristele hellästi
o muotoile neulevaate kosteana kuosiinsa ja kuivaa tasossa suojassa suoralta auringonvalolta; henkarissa kuivattaminen venyttää vaatteen helposti
o noudata aina kunkin tuotteen pesulapussa mainittuja hoito-ohjeita

Säilytä neuleitasi mieluiten ilmavasti viikattuna. Henkarissa erityisesti painavammat neulepaidat saattavat venähtää ikävästi. Kun villaneuleesi ei ole käytössä, säilytä se huollettuna ilmatiiviissä pussissa suojassa koilta ja kuoriaisilta.