Nudgeen saapui tänä keväänä ruotsalainen vaatemerkki MASKA, joka tunnetaan skandinaavisen ajattomasta muotokielestään sekä huippulaadukkaista luonnonmateriaaleista. 

MASKAn vaatteissa toistuvat ajattomat leikkaukset, skandinaavinen selkeälinjaisuus ja pienet mutta merkitsevät yksityiskohdat. Merkin visiona on luoda erityislaatuisia vaatteita, joissa luonnonkuitu, kangas ja leikkaus ovat täydellisessä harmoniassa. Vaatteiden suunnittelu lähtee aina liikkeelle kunkin luonnonkuidun uniikeista ominaisuuksista. MASKAn vaatteista tekeekin erityisiä juuri upeat materiaalit ja niiden tuntu – kuinka saumattomasti huolella valitut kankaat istuvat vaatteiden leikkauksiin. 

Pehmoisesta luomupuuvillasta valmistetuissa neulepuseroissa on edessä herkän kaunis neulekuvio. Kevyt ja ilmava neulepaita sopii mainiosti myös kesään. Kuvassa vaaleanruskea Maple-toppi ja luonnonvalkoinen Sage-pusero

MASKAn tarina

MASKAn perusti Maria Svensson vuonna 2009. Maria on kotoisin tekstiiliteollisuudestaan kuuluisasta ruotsalaisesta pikkukaupungista, jossa hänenkin isoäitinsä ja isoisoäitinsä pitivät omaa ompelimoa. Hän kasvoi käsityöläisammatin saloihin lapsesta asti – luonnollisesti siis artesaanitaidon, tekniikoiden ja materiaalien arvostus muodostaa vahvan peruspilarin myös MASKAn toiminnalle. 

MASKAn suunnittelufilosofiassa kaikki lähtee kuidusta: kuhunkin leikkaukseen ja vaatteeseen valitaan juuri niihin sopivat ja oikeanlaiset materiaalit. Tämä vaatii syvällistä ymmärrystä kunkin kuidun ominaisuuksista, niiden tunnusta ja niiden käyttäytymisestä. MASKA käyttää vain laadukkaimpia luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa, hamppua, luomupuuvillaa, Tenceliä, silkkiä ja villaa. Ylellisyydestään huolimatta MASKAn käyttämät materiaalit ovat myös hyvin helppohoitoisia: usein pelkkä vaatteen tuulettaminen riittää. MASKAlle tarkoin valitut, vastuullisesti tuotetut luonnonmateriaalit edustavat aivan erityistä luksusta: ne tuntuvat ihanilta ihoa vasten, pitävät muotonsa ja kestävät aikaa ja käyttöä. 

Devon-ribbipaidan materiaalina on uskomattoman pehmoinen silkki-kashmirsekoite. Neulos tuntuu ylellisen ihanalta iholla ja on myös todella helppohoitoinen: silkki ja villa ovat kuituina itseään puhdistavia eivätkä juuri vaadi vesipesua, tuulettaminen käyttöjen välillä riittää! Neuloksen ribbirakenne takaa joustavuuden täysin ilman elastaania. Saatavana mustana ja harmaanbeigessä taupe-sävyssä

Vastuullinen valmistus lähituotantona

Kaikki MASKAn käyttämät langat ja kankaat valitaan itse käsin, onhan niiden tuntuma merkille ensisijaisen tärkeä. Lisäksi MASKA vaalii tiiviitä yhteyksiä käyttämiinsä kutomoihin, jotta voidaan varmistua työn korkeasta laadusta. Merkin vaatteista 95% valmistetaan EU:n sisällä. Lyhyempien kuljetusmatkojen lisäksi EU:ssa valmistamisen etuna on se, että työntekijöiden oikeuksia sekä esimerkiksi kemikaalien käyttöä säädellään tiukasti laissa. Kashmir- ja silkkivaatteet valmistetaan Nepalissa GOTS-sertifioidussa tehtaassa ja myös lanka on GOTS-sertifioitua. Silkki-kashmirlankaa lukuunottamatta neulelangat on myös kehrätty Euroopassa. 

Jira mustat housut on valmistettu Tencel-tvillikankaasta, jossa on ylellisen silkinhohtoinen pinta. Tencel on hyvin ekologoinen muuntokuitu, jonka raaka-aineena on vastuullisesti kasvatetun puun selluloosa. Se valmistetaan niin sanotussa suljetussa kierrossa, jossa tuotantoprosessiin käytetyt kemikaalit ja vesi saadaan kierrätettyä uudelleen käyttöön jopa 99-prosenttisesti. Housujen leikkaus on MASKAmaiseen tyyliin ajaton ja samaan aikaan rento ja skarppi – monikäyttöiset housut sopivatkin päälle sekä rentoihin arkipäiviin että toimistolle. Pue vaikka bleiserin kanssa, ja ilme muuttuu täysin! 

Upeaa ruiskukan sinistä! Paksusta ja ylellisen himmeähohtoisesta luomupuuvillalangasta neulottu Lark-neule on täydellisen muhkea olematta lainkaan hiostava. Hihojen leikkaus on ihanan runsas. Lanka on kehrätty Portugalissa GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta ja paita on neulottu Liettuassa. 

Katso koko MASKA valikoima Nudgen verkkokaupasta, tai saavu kivijalkamyymäläämme paikan päälle hypistelemään sekä sovittelemaan itse! 

Nähdään Nudgessa ❤