Vastuullisia aurinkolaseja edelläkävijöille

KOMONO on vuonna 2009 Belgian Antwerpissa perustettu vastuullinen aurinkolasimerkki, jonka tavoitteena on valmistaa persoonallisia ja uniikkeja aurinkolaseja – kuitenkaan ekologisuudesta tinkimättä sekä loistavalla hinta-laatusuhteella. KOMONO tunnetaan maailmanlaajuisesti upeasta, pettämättömästä estetiikastaan. Merkki ammentaa kotikaupunkinsa Antwerpin kansainvälisestä ja elävästä tunnelmasta, jota kaupunkiin luo esimerkiksi siellä sijaitseva maailmankuulu kuninkaallinen muotiakatemia. KOMONO tekee myös säännöllisesti yhteistyötä koulun opiskelijoiden, eli tulevien muotimaailman suunnannäyttäjien kanssa. 

Näyttävät ja suuret pyöreät aurinkolasit mallia Ellis. Kuvan laseissa on upeat läpikuultavan vaaleanpunaiset kehykset ja ruusukullan sävyiset kierrätysmetallisangat. 

Ekologisemmat kehykset kasvipohjaisesta ekomuovista

Aurinkolasien kehyksissä käytetään huippulaadukkaita mutta perinteistä muovia kestävämpiä vaihtoehtoja, kuten kasvipohjaista biomuovia, biohajoavaa eko-asetaattia sekä kierrätettyä terästä. Mustat kehykset KOMONO valmistaa tuotannon materiaalihukasta kierrätetystä asetaatista, joka värjätään mustaksi. Innovatiivisella materiaalikehittelyllä KOMONO on päässyt tavoitteeseensa käyttää koko mallistossa ainoastaan ekologisempia materiaaleja vuoteen 2023 mennessä. Nudgen valikoimassa on merkin Black-malliston laseja, joiden kehysmateriaalina on risiinikasvista valmistettu biomuovi. Kasvipohjainen materiaali säästää fossiilisia polttoaineita noin 45% verrattuna tavanomaisen muovin valmistamiseen. Osassa malleista on metalliset sangat, ja niissä hyödynnetään niinikään kierrätettyä ruostumatonta terästä. 

Linssit ovat todella kestävää ja kevyttä polykarbonaattia ja sisältävät täyden UV400-suojan. Ne suodattavat siis täysin pois sekä UVA- että UVB-säteilyn ja suojaavat silmää erinomaisesti. Huippulaadukkaat linssit eivät vääristä näkymää ja toistavat värit upeasti – linssien sävyt vaihtelevat malleittain. 

Veikeän pyöreät Lulu aurinkolasit sopivat monen mallisille kasvoille. Luluja on valikoimassa viidessä eri värissä – kuvassa dry rose gold rim eli läpikuultava roosa kultaisella reunuksella. 

Vastuullinen tuotanto ja pyrkimys jatkuvaan kehitykseen

KOMONO aurinkolasit valmistetaan Kiinassa yhteistyötehtailla, jotka ovat sitoituneet noudattamaan tiettyjä sosiaalisen ja ekologisen vastuullisuuden periaatteita. Merkki on sitouttanut tehtaat omaan Code of Conductiinsa, joka asettaa vaatimuksia sekä sosiaaliseen vastuuseen että ympäristön kunnioittamiseen. Merkin edustajat vierailevat itse tuotantopaikoilla useita kertoja vuodessa varmistaakseen, että ne toimivat merkin vaatimusten mukaisesti. Lisäksi tehtaat käyvät vuosittain läpi neutraalin kolmannen osapuolen suorittaman auditoinnin. 

Sienna aurinkolasit edustavat KOMONO-valikoimamme klassisempaa linjaa, kuvan kehysten värinä ruskea kilpikonnakuvio eli havana.

KOMONO pyrkii myös jatkuvasti kehittämään uusia, entistä kestävämpiä tapoja toimia. Esimerkiksi aurinkolasien kotelo on vaihdettu kierrätetyistä muovipulloista valmistettuun pussukkaan. Kovaan koteloon nähden se säästää materiaalia, mutta tehostaa myös kuljetuskapasiteettia pienemmän kokonsa ja keveytensä ansiosta. Tämä puolestaan vähentää kuljetuksen synnyttämiä päästöjä! Aurinkolasipussukka sopii lisäksi muuhunkin käyttöön, vaikkapa puhelimen suojaksi. 

Merkki on kiinnittänyt erityistä huomiota juuri kuljetuksiin, sillä tuote matkustaa elinkaarensa alussa varsin pitkiä matkoja – ja samalla sen on tietenkin säilyttävä kuljetuksessa ehjänä. Kuljetuksen aikaiseen pakkaamiseen on siis väistämättä käytettävä jotakin materiaalia, sillä kuljetuksessa rikkoutuva tuote on muuten valmistuksensa aikana kuormittanut ympäristöä täysin turhaan. KOMONO on kuitenkin pystynyt vähentämään pakkausmateriaalien määrää, ja kertakäyttöinen muovi on korvattu paperisilla pehmusteilla sekä maissintuotannon ylijäämästä valmistetulla biomuovilla. KOMONO käyttää kuljetuksiin vain maa- ja merireittejä, ja pyrkii lisäksi jatkuvasti kasvattamaan raideliikenteen osuutta kuljetusmatkoista. Merkki myös kompensoi kuljetusten päästöt. 

Lulu aurinkolasit ovat veikeät ja kissamaisen pyöreän malliset. Kuvassa väri crystal giraffe.

Bobby aurinkolasit ovat raamikkaan neliskulmaiset. Kuvan kehysten väri on black tortoise

Katso kaikki KOMONO aurinkolasit täältä! 

Toivotaan aurinkoisia päiviä ja nähdään Nudgessa! ❤