Tällä viikolla keskitymme suomalaiseen designiin ja olemme valinneet Nudgen laajasta valikoimasta viisi kotimaista asuste-merkkiä, joihin tutustumme. Nämä kaikki valitut tuotemerkit valmistavat tuotteitaan Suomessa sekä lähituotantona Euroopan sisällä. Yritysten valikoimasta löytyy niin laukkuja sekä reppuja kuin pipoja ja kekseliäitä lapasia. Nämä viisi kotimaista oivaltavaa ja eettistä yritystä valmistavat tuotteita, joiden tarkoitus on kestää käytössä vuodesta toiseen.

Muistathan seurata Nudgea myös Instagramissa, jossa jatkamme merkkeihin tutustumista tällä viikolla. Löydät kotimaiseen designiin keskittyvät tarinat Instagram-tilimme kohokohdasta "Finnish Design". Ja huomasithan jo MOIMOIn laukkuarvonnan?

MOIMOI

Helsingissä toimivan MOIMOIn valikoimaan kuuluu ajattomia nahka- sekä vegaanisia käsilaukkuja. Nahkalaukut on valmistettu perinteisenä käsityönä ja niiden valmistus pitää yllä paikallista käsityökulttuuria Espanjassa, Ubriquessa. Kaikki yrityksen nahka on ekologisesti kasviparkittua, eli parkitsemiseen on käytetty vain luonnollisia aineita. Vuonna 2021 MOIMOI lanseerasi vegaanisen laukkumalliston, jonka laukkuja löydät myös meiltä Nudgesta. Kaikki MOIMOIn tuotteet suunnitellaan Suomessa.

Tutustu MOIMOIn tuotteisiin täältä! 


Moiko

Moiko haluaa tuoda hymyn meidän pimeässä vaeltavien kasvoille heijastinlapasten avulla. Lapaset eivät ainoastaan ole lämpimät vaan niihin on painettu myös suloisia heijastavia kuvioita, jotta voisimme tuottaa iloa myös vastaantulijoille. Suuri osa yrityksen tuotteista valmistetaan Tampereella sekä myös Baltian maissa tehtaissa, joissa he itse vierailevat säännöllisesti. Materiaaleina tuotteissaan Moiko käyttää mulesing-vapaata merinovillaa, luomupuuvillaa sekä kierrätettyjä materiaaleja kuten polyesteriä. Heijastinlapasten kuviot painetaan Helsingin Lauttasaaressa. 

Tutustu Moikon tuotteisiin täältä!


MUUTE

MUUTE on helsinkiläinen yritys, joka valmistaa tilauksesta ekologisia reppuja ja laukkuja, jotka kulkevat pitkään mukanasi minne ikinä menetkään. Yrityksen toiminta pohjaa lujasti perinteiseen käsityökulttuuriin sekä vastuullisiin arvoihin toimia ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen. Laukut ja reput valmistetaan tilauksesta ja niiden materiaaleina hyödynnetään teollisuuden ylijäämätekstiilejä sekä kierrätysmateriaaleja. Suoraan tilauksesta valmistetut tuotteet päätyvät heti käyttöön eikä ylijäämää synny. Reput ja laukut valmistetaan huolellisena käsityönä Suomenlinnassa.

Tutustu MUUTEn tuotteisiin täältä!


MYSSYFARMI

Myssyfarmin myssyt ovat suomalaisesta lampaanvillasta käsin neulottuja, paikallisten myssymummojen toimesta. Suomalainen, Pöytyällä toimiva yritys valmistaa villatuotteitaan paikallisten rouvien kutomina. Suomenlampaan villa on harmillisen vähän käytettyä ja noin 60% villasta päätyykin jätteeksi. Myssyfarmi on kuitenkin tarttunut toimeen ja hyödyntää tätä pehmoista ja lämmittävää villaa. Suunnittelussa toteutuu ajaton design, jotta nämä myssyt voivat lämmittää vuodesta toiseen. Kekseliäänä yksityiskohtana jokaiseen myssyyn on signeerattu tekijän nimi!

Tutustu Myssyfarmin tuotteisiin täältä!


VAI-KO

VAI-KO valmistaa ulkoiluasusteita, kuten pipoja sekä huiveja luonnonmateriaaleista. Yritys saa inspiraationsa luonnosta ja valmistaa tuotteitaan luonnossa liikkumiseen sekä myös urbaaneihin ympäristöihin. VAI-KOn käyttämät materiaalit ovat bluesign- ja GOTS-sertifioituja, jotta he voivat varmistua vastuullisemmasta tuotannosta. Osa tuotteista valmistetaan Suomessa, loput Euroopan sisällä. VAI-KOn pipoissa käytetty mulesing-vapaa merinovilla on peräisin Argentiinasta.

Tutustu VAI-KOn tuotteisiin täältä!