Todellinen Reilun Kaupan pioneerimerkki People Tree on kulkenut mukana Nudgen matkassa aivan alusta alkaen. Mutta tiesitkö, että tuotemerkki on jo yli 30 vuotta vanha!

People Treen perustaja Safia Minney perusti 90-luvulla ympäristöjärjestön Japanissa ja tämä järjestö loi pohjan eurooppalaiselle vaateyritykselle, jonka keskiössä on Reiluun Kauppaan perustuvat pitkäaikaiset kauppasuhteet pieniin tuottajayhteisöihin Nepalissa, Intiassa ja Bangladeshissa, sekä tuotanto joka pyrkii minimoimaan omia ympäristövaikutuksiaan. Kun yhtälöön vielä lisätään kaunis ja aikaa kestävä design, sopii tuotemerkki täydellisesti myös Nudgen arvomaailmaan.

Ihailemme erityisesti People Tree:n kokonaisvaltaista ja pitkäjänteistä työtä muotikaupan ongelmien selättämiseksi sekä ruohonjuuritasolla että laajemman poliittisen vaikuttamisen kautta.

Reilun Kaupan pitkien kauppasuhteiden ja korkeamman palkkatason sekä raaka-aineista maksettavan korkeamman hinnan avulla pienissä kylissä elävät tuottajat voivat elättää itsensä ja perheensä omalla kotiseudullaan ja asua yhdessä perheensä kanssa. People Tree edesauttaa perinteisten käsityötaitojen säilymistä pikamuodin kyllästämässä maailmassa. Merkki käyttää myös monta kuukautta vuodessa tuottajiensa kouluttamiseen laatu- ja tuotesuunnitteluasioissa, jotta tuottajayhteisöjen tietotaito lisääntyisi ja heidän asemansa tuottajina edelleen vahvistuisi.

Moni tuottajayhteisö, joiden kanssa People Tree tekee yhteistyötä, toimii myös oman kylänsä tai alueensa sosiaalisena ja taloudellisena tukena, rahoittaen toiminnan tuotoilla esim paikallisia sairaaloita tai päiväkoteja. Tuotetiedoistamme näet mikä tuottajayhteisö kulloisenkin Nudgessa myynnissä olevan People Tree:n tuotteen on valmistanut. 


Reilun Kaupan periaatteiden lisäksi People Tree:n käyttämä puuvilla on pääosin GOTS (Global Organic Textile Standard) sertifioitua luomupuuvillaa, joka takaa ulkopuolisen tahon auditoiman, koko tuotantoketjun kattavan sertifioinnin pellolta valmiiksi tuotteeksi asti. Luomupuuvillan tuotannossa ei käytetä ympäristöä rasittavia lannoitteita eikä torjunta-aineita, minkä takia se rasittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin perinteinen puuvillan tuotanto. Perinteisen puuvillan tuotannon ilmasto- ja vesistökuorma aiheutuu pitkälti juuri kemikaaleista, joita käytetään tuotannon tehostamiseksi.

People Tree:n tuotteet, jotka ovat luomupuuvillaa, luomupellavaa tai Tenceliä, ovat myös PETA:n (People For The Ethical Treatment of Animals) vegaanisiksi sertifioimia tuotteita.

On ollut ilo seurata People Tree:n uraauurtavaa työtä ja on hienoa, että tänä päivänä People Tree edelleen inspiroi ja näyttää tietä niin monelle muullekin vastuulliselle toimijalle muotiteollisuudessa!

Ethical Consumer -pisteet: 13 / 15 (vaatii sisäänkirjautumisen)

Good on you -pisteet: 4 / 5

Ethical Company Index Score: 96 / 100

Lue lisää sertifikaateista täältä! 

Lisätietoa People Treen tuotteita valmistamista tuottajayhteisöistä löydät täältä!

Katso People Tree -valikoima tästä