Nudge täytti 11-vuotta 10.10.2021. Juhlien kunniaksi haastattelimme Nudgen perustajia Annaa ja Minnaa.

Kertokaa hieman itsestänne.

Olemme Anna ja Minna, lapsuuden ystävät, ja viimeiset 13 vuotta olemme kulkeneet yhteistä yrittäjän taivalta. Olemme naisia parhaassa iässä neljän ja viidenkympin välissä. Äitejä yhteensä kolmelle lapselle.

Täydennämme sopivasti toisiamme. Kun toinen on kuin tyyni vesi niin toisesta löytyy tulta. Välillä toimimme kuin kaasu ja jarru. Kytkintä painetaan vuorotellen.

On ollut ihanaa jakaa yrittäjyyttä toisen kanssa. Kun toinen meistä on välillä väsähtänyt niin toinen on jaksanut kukoistaa ja ottaa enemmän vetovastuuta. Yhdessä on jaettu myös yksityiselämän ilot ja surut.

Tällä hetkellä Minna vastaa Nudgessa verkkokaupan kehityksestä ja Anna hoitaa toimitusjohtajan tehtävät. Pienessä yrityksessä molemmat ovat myös laajasti mukana: sisäänostoissa, markkinoinnissa, prosessien hiomisessa, ikuisten teknisten haasteiden selättämisessä, you name it!

Anna: Olen kahden teini-ikäisen tytön äiti ja nuoruudenrakkauteni vaimo. Heidän lisäkseen jaan kotini puheliaan kissaneidin kanssa. Vaikka olen sydämeltäni kaupunkilainen, en tiedä mitään niin ihanaa kuin päivät merellä. Vapaa-ajalla koitan pitää palloja ilmassa tyttärien koris- ja tanssimutsina. Itseäni haastan välissä tenniskentällä ja jazz-tanssitunneilla, sekä yritän epätoivoisesti oppia vielä aikuisiällä soittamaan pianoa.

Minna
: Olen luonnosta ja läsnäolevista keskusteluista ja ihmissuhteista syttyvä seikkailija. Sydämeni sykkii vuorille ja tuntureille. Vuosien tauon jälkeen olen viimein ottanut askelia rakastamani lajin, kiipeilyn, pariin. Talvella mikään taas ei voita hiihtoa metsän hiljaisuudessa. Vaalin lapsekasta ja hassuttelevaa puolta itsessäni. Olen äiti yhdelle alakouluikäiselle lapselle. Ystävät sanovat minua toisinaan rohkeaksi. Ehkäpä se rohkeus on näkynyt siinä, että peloista huolimatta olen tehnyt isoja päätöksiä ja hyppyjä niin yrittäjyydessä kuin yksityiselämässä.  

Millainen on normaali päiväsi?

Anna: Herätys klo 7-8 ja varmistus että tytöt lähtevät ajallaan kouluun. Klo 8-10 aamupala ja monta (!) kuppia kahvia, samalla töitä tehden. 10-14 palavereja, puheluja ja tapaamisia, välissä lounas. Klo 14-15 pari sanaa koulusta palaavien nuorten kanssa ja illan läksy-, ruoka-ja harrastusrumban koordinointia. Töitä yleensä 17-18 asti, ja sen jälkeen illallisen laittoa ja harrastuksia tai niihin kuskaamista. Illalla miehen kanssa Netflixin äärellä ja sänkyyn nukahdan puolenyön jälkeen kirja naamalla.

Minna
: Olen useimmiten parhaimmillani aamuisin. Herään kuuden maissa ennen kellonsoittoa ja joogaan tai jumppaan tovin sängyn vieressä tai käyn kävelyllä fiiliksestä riippuen. Syön tuorepuuron ja yrttihauduketta yhdessä lapseni kanssa. Töitä koneella, puheluja, etä- tai lähipalavereja myymälässämme Yrjönkadulla sekä henkilökunnan että yhteistyökumppaneiden kanssa. Pyrin nykyään siihen, että saisin koneen suljettua klo 16 mennessä niinä viikkoina kun olen lapsen kanssa. Illalla kokkaan, liikun, järjestän paikkoja kotona, luen tai kuuntelen kirjoja tai musiikkia ja viestitän tai soittelen läheisten ja ystävieni kanssa. Joskus harvoin avaan telkkarin ja jaksan katsoa jonkun dokkarin tai elokuvan. Nukahdan helposti 21-22 välillä.

Millaisia ovat lempivaatteesi?

Anna: Monikäyttöiset ja helposti siliävät vaatteet. Sellaiset joissa voi mennä töistä suoraan teatteriin tai illalliselle. Esim farkut ja silkkipaita –yhdistelmä toimii melkein missä vaan.

Minna: Tyyliltään yksinkertaisia ja mukavia päällä. Farkut ja tennarit vuodesta toiseen. Tykkään edelleen kapeista lahkeista, vaikka tällä hetkellä muodissa on jotain muuta. Yhdet suosikkifarkut ovat jo polvesta puhki ja yhä vaan rakastan niitä.

Eniten muistoja herättävä vaatteesi:

Anna: Yöpaita joka minulla oli päällä sinä yönä, kun lähdin synnyttämään ensimmäistä lastani vuonna 2006. Toinen on edesmenneen äitini vanha punainen hiihtoanorakki 60-luvulta.

Minna: Kirkkaan punaiset leveälahkeiset 100% villakangashousut, jotka ovat olleet kaapissani jo yli 20 vuotta ja ovat olleet pisimpään käytössä. Toivon, että tänä syksynä tulisi taas tilaisuus pukea ne jalkaan.

Supervoimat:

Anna: Ikuinen optimismi ja vahva intuitio. Osaan myös lukea ajatuksia ja meedionakin minut tunnetaan!

Minna: Pragmaattisuus, huolenpito ja nopeus. Ajoittain asiat hoituvat salaman nopeudella. Silloin tällöin suurinta supervoimaa on pysähtyä ja seisoa päällään. 

Parasta Nudgessa: 

Anna: Good Mood –ajattelu. Haluamme tehdä töitä yritysten kanssa, joilla vastuullisuus on DNA:ssa. Liiketoiminnan tulisi olla sellaista, että se luo ihmisille hyvinvointia koko elinkaaren ajan ja rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Asiakkaalle se tarkoittaa, että Nudgen katon alta löytyy vain tuotteita ja valmistajia jotka jakavat meidän kanssa saman arvomaailman. 

Good Mood ohjaa tekemistämme myös sisäisesti. Meillä on mahtava reilun kymmenen hengen tiimi töissä ja yhdessä mietimme, miten voimme joka päivä palvella asiakkaitamme vieläkin paremmin.

Minna: Asiakkaat, jotka vuodesta toiseen palaavat meille ja uskovat meidän tekemiseen ja ne uudet asiakkaat, joita lähes viikottain tulee ja jotka kysyvät "onko tää uusi liike? Miten mä en ole tätä huomannut, vaikka kuljen tästä ohi!". Ilman asiakkaita ei olisi koko Nudgeakaan enää. Sydämellinen kiitos asiakkaillemme <3

Tunneihmisenä on sanottava tietysti myös se mahtava fiilis, jota me Nudgessa kutsumme Good Moodiksi. Meillä on ihan timanttinen pienehkö porukka Nudgessa, millä tätä teemme. Ollaan saatu uskomattomia asioita aikaan näiden vuosien aikana. Enemmän kuin koskaan osasimme kuvitellakaan Annan kanssa.

Jos poimisit valikoimastamme kolme suosikkituotetta ostoskoriisi, mitä ne olisivat?

Anna
RMS:n uncoverup meikkivoidenappi on ollut luottotuotteeni jo vuosien ajan. Sillä saa nopean pikameikin, se hoitaa samalla ihoa ja kulkee helposti pienessä laukussa mukana.

Talveksi tarvitsen monikäyttöisen ja lämpimän takin. Uuden merkkimme Brixtolin Rhymes-takki on tarpeeksi lämmin ja siisti takki, joka toimii kaikissa tilanteissa.

Laniuksen ihanan pehmeä ohut neule on palvellut minua jo monta talvea. Tykkään erityisesti neuleen leikkauksesta. 

Minna
: Olen jo vuosia kulkenut syksyt ja keväät ja toisinaan talvetkin Kavatin kengissä. Tänä syksynä Bodåsit vaihtuivat Kavatin nauhallisiin kenkiin.

Uniikin, intialaisista vintage-kankaista valmistetun Shotuko-takin Kings of Indigolta. Viileään vuoden aikaan se toimisi kotitakkina ja muina vuodenaikoina näyttävänä ulkotakkina.

RMS:n valovoide ja lip2cheek poskipuna kulkevat taskussani lähes aina. Niillä saan helposti vuoden ympäri hehkua ja väriä kasvoille.

Mitä meinasit seuraavaksi tehdä?

Anna: Lähetän sähköpostin yhteistyökumppanille ja sitten lähden tiimin kanssa suunnittelemaan Nudgen jouluista Good Mood –marketia.

Minna: Nyt on perjantai-iltapäivä. Teen lisätilauksen Nudie Jeans farkuista ja tarkistan Nudgen sisäisen keskustelukanavan ja sähköpostit ennen kuin suuntaan viikonlopun viettoon.

Lue Nudgen tarina täältä.