Hamppu on mainio vastuullinen vaatemateriaali. Se on kankaana kestävää, hengittävää, keveää, kesällä miellyttävän viileän tuntuista ja vieläpä erittäin ekologista kasvattaa. Olemmekin saaneet monilta asiakkailta toiveita saada Nudgeen hamppu-t-paitoja ja muita vaatteita tästä oivasta materiaalista, ja nyt toiveisiinne on vastattu! Tänä keväänä meille saapui uusi merkki Thinking MU, joka loihtii hampusta monenlaista vaatetta. Tässä esittelemme poimintoja uutuuksista ja kerromme mikä tekee hampusta niin erinomaisen vaatemateriaalin. 

Kuituhampusta kankaaksi

Kuituhamppu on sitkeä, nopeasti kasvava ja hyvin ekologinen viljelykasvi, joka tyytyy vähään – se kasvaa jopa metrin kuukaudessa, kestää vaihtelevia sääolosuhteita, eikä vaadi runsasta kastelua, lannoitusta tai torjunta-aineita menestyäkseen. Hamppu kasvaa karuissakin olosuhteissa ja itse asiassa parantaa kasvaessaan maaperää vähentämällä sen happamuutta. Hamppu kasvaa neljän metrin korkuiseksi puskaksi neljässä kuukaudessa. 

Hamppu ei ole myöskään mikään tuhlailija: lähes koko kasvi voidaan hyödyntää tekstiilien lisäksi esimerkiksi paperin, purjeiden ja köysien valmistuksessa, rakennusten eristeissä, kosmetiikassa tai biopohjaisen muovin raaka-aineena. 

Koska lannoitteita ja torjunta-aineita tarvitaan hampun viljelyyn vähän tai ei lainkaan, hamppuviljelmillä työskentelevät ihmiset eivät altistu samanlaisille kemikaalimäärille kuin esimerkiksi puuvillaviljelmien työntekijät. 

Thinking MU -merkin ihanan huoleton pitkä t-paitamekko on hampun ja luomupuuvillan sekoitetta. Saatavana mustana, keltaisena sekä tiilenpunaisena

Hampusta saatava kuitu muistuttaa ominaisuuksiltaan ja näöltään pellavaa, mutta on hieman sitä karkeampaa ja kovempaa. Siksi hamppua sekoitetaan usein johonkin toiseen materiaaliin, kuten luomupuuvillaan. Sekoitekankaassa yhdistyvät molempien luonnonkuitujen parhaat ominaisuudet: puuvillan pehmeys sekä hampun lujuus, hieno eläväinen pintastruktuuri sekä sen oiva lämmönsäätelykyky. Pellavan lailla hamppu tuntuu lämpimällä ilmalla viileältä päällä ja toisin päin, ja se onkin erityisen ihana materiaali kesäkeleillä. 

Espanjalainen vastuullinen vaatemerkki Thinking MU käyttää mallistoissaan paljon hamppua ja osoittaa että hamppu taipuu moneksi. Hampusta valmistetaan niin laadukkaita perus-t-paitoja ja muita klassisia trikoovaatteita kuin upean, luonnon indigolla värjätyn hamppu-farkkumalliston tuotteetkin. Merkin muutkin hamppuvaatteet värjätään luonnollisilla väreillä täysin myrkyttömässä prosessissa, joka käyttää lisäksi vain kylmää vettä ja säästää siten energiaa. 

Hamppu taipuu myös farkuksi! Thinking MU:n hamppudenim on hampun ja luomupuuvillan elastaanitonta sekoitetta, joka on värjätty ajattoman sinisellä luonnon indigolla. Valikoimassamme on merkin korkeavyötäröiset farkkushortsit sekä klassinen farkkutakki

Thinking MU on monille asiakkaillemme ennestään tuttu ja paljon meille toivottu merkki, ja myös nudgelaisilla oli merkin vaatteiden kestävyydestä etukäteistestailuissa hyviä kokemuksia. Meidän ja epäilemättä teidänkin iloksemme viimein tänä keväänä merkki rantautui Nudgeen. Arvostamme kovasti asiakkaiden toiveita sekä vuoropuhelua teidän kanssanne, ja otamme aina ilolla vastaan ehdotuksia uusista vastuullisista merkeistä! 

Liehuvan A-linjainen Fresia-hamppumekko on valmistettu hampun ja Tencelin sekoitteesta. Puupohjaisesta selluloosasta valmistettava Tencel tunnetaan keveydestään ja silkkisestä tunnustaan. Yhdessä hampun kanssa tuloksena on siis ihanan ilmava, hengittävä ja laskeutuva kudottu kangas, joka on omiaan hulmuavassa kesämekossa. 

Tämä olisi aika ihana yhdistettynä esimerkiksi edellisen kuvan simppeliin siniseen farkkutakkiin ja rentoihin sandaaleihin tai tennareihin

Hampun ja luomupuuvillan sekoitteesta valmistetut laadukkaat paidat ja topit sopivat joka vaatekaapin peruspilareiksi. T-paitaa on valikoimassamme pyöreällä ja v-pääntiellä ja lisäksi hihaton toppi, kaikki saatavana kolmessa värissä: kuvan tiilenpunaisena, sinapinkeltaisena sekä mustana. Jokaiselle jotakin! 

Miesten mitoituksella valikoimassa on hamppu-t-paitaa sekä klassisella pyöreällä pääntiellä että pikeepaitana. Kumpaakin mallia on saatavana keltaisena, mustana ja tiilenpunaisena. 

Vaikka näitä kuvia katsellessa mieli uhkaakin karata jo helteisiin kesäpäiviin, niin niitä odotellessa hamppu sopii toki hienosti myös viileämmille kelille. Se tuntuu lämpimällä säällä iholla viileältä ja vastaavasti viileällä ilmalla lämpimältä, ja tuo puuvillakankaaseen lujuutta ja kulutuksen kestävyyttä. Jos vaatekaappi siis kaipaa uutta laadukasta peruspaitaa, niin voimme suositella lämmöllä hamppua. 

Koko Thinking MU valikoimaan pääset tästä!