Nudgessa on Suomen laajin valikoima eettisesti ja ekologisesti tuotettuja farkkuja! 

Nudgessa vietetään vastuullisten farkkujen teemaviikkoja 1.-14.2., ja sen kunniaksi tarjoamme myymälässä normaalihintaisten farkkujen ostajalle sekä farkku-verkkokauppatilauksen noutajalle 10€ arvoisen etukupongin kaupan päälle. Etsit sitten stretch-pillifarkkua tai leveää 100% luomupuuvillafarkkua, ne todennäköisesti löytyvät meiltä. Kaikki valikoimamme farkut ovat myös vegaanisia. 

Farkkujen ostaminen ei ehkä ole kaikkien lempipuuhaa, mutta kun ne täydelliset viimein löytyvät, niiden päälle pukeminen ilahduttaa päivästä toiseen. Farkuissa – kuten vaatteissa yleensäkään – koko ei kerro kaikkea, ja siksi farkkuja kannattaa sovittaa rohkeasti ja avoimesti. Istuvuuteen vaikuttaa esimerkiksi materiaalin jäykkyys, joka voi vaihdella saman mallin sisälläkin. Ja sama farkkumalli voi hyvin toimia monessa eri koossa riippuen siitä millaista istuvuutta haetaan. 

Mikäli mahdollista, helpoin tapa löytää Ne Oikeat onkin tulla Yrjönkadun myymälään sovittelemaan ja antaa osaavien myyjiemme auttaa sinua sopivan mallin ja koon löytämisessä. Hiljattain laajentuneessa liikkeessä on runsaasti tilaa ja turvaväleistä pidetään huolta. 

Jos et pääse paikan päälle, lähesty rohkeasti meitä joko sähköpostilla, puhelimitse tai Instagram-viestillä! Autamme parhaamme mukaan ja voimme esimerkiksi lähettää haluamistasi malleista tarkkoja mittoja, joita voit verrata sinulla jo oleviin sopiviin farkkuihin. 

Sovitimme koko henkilökunnan voimin farkkuvalikoimamme läpi. Lue alta hyväksi havaitsemamme vinkit sopivan farkkumallin ja koon valintaan. (Kuvassa nudgelaisilla on päällään Nudie Jeansin Breezy Britt -malli sävyssä Rinsed original.)

Nudgen Instagramista löytyy etäshoppailun avuksi myös runsaasti videomateriaalia valikoimamme farkkumalleista eri kokoisten mallien päällä! Klikkaa profiiliin @nudgehelsinki ja katso kohokohtiin tallennettu Farkut-tarina.

Farkkujen materiaali – elastaanilla vai ilman

Materiaalin vaikutus farkkujen istuvuuteen ja koon valintaan on huomattava! 

Elastaania sisältävä stretch-denim antaa aina hieman periksi käytössä, ja kehotammekin valitsemaan stretch.-farkuista uutena sopivan napakan koon – etenkin jos toivot, että farkut pysyvät käytössä tiukkoina. Stretch-farkku joustaa muutenkin käytössä, joten tiukempikin malli tuntuu silti päällä mukavalta. 

Elastaaniton 100% puuvilladenim puolestaan ei jousta käytössä, mutta pehmenee ajan kanssa. Nämä farkut onkin usein niin sanotusti ajettava sisään, jolloin kangas pehmenee ja muotoutuu käyttäjälleen täydellisesti istuvaksi. Elastaaniton farkku on ihanan jämäkkää ja paksua, ja se kestää käyttöä stretch-farkkua paremmin, mutta siitä ei kannata joustamattomuuden takia valmistaa kovin kapeita farkkuja. 

Väljät siniset vai tiukat mustat? Kuvassa Nudie Jeansin täyspuuvillainen Breezy Britt ja joustava musta Tight Terry

Itse materiaalikoostumuksen lisäksi farkkujen väri eli pesu vaikuttaa niiden tuntuun ja siten kokoon. Nyrkkisääntönä, mitä vaaleammaksi pesty tai kulutettu farkku, sen pehmeämpi ja mukautuvampi materiaali on, jolloin koon voi usein valita alakanttiin. Vastaavasti täysin kuluttamattomat farkut ovat aluksi jäykemmät, jolloin suurempi koko voi olla mukavampi.

Farkut ja mukavuudenhalu

Farkkuja valitessaan kannattaa lisäksi pohtia kuinka mukavuudenhaluinen käyttäjä on. Olemme huomanneet, että esimerkiksi se, kuinka tiukat farkut tuntuvat mukavalta päällä, on hyvin yksilöllistä. Haluatko farkkujen istuvan kuin hanska, vai alkaako liian napakka vyötärö ahdistaa? 

Hyvin mukavuudenhaluisen kannattaa valita etenkin joustamattomista elastaanittomista farkuista koko yläkanttiin ja hakea mieluummin rennon väljää istuvuutta, taikka suosia hyvin joustavaa stretch-farkkua. 

Näin suosituimmat farkkumallimme istuvat

Alta näet suosituimmat, kaudesta toiseen valikoimassa pysyvät farkkumallimme ja mallikohtaisia neuvoja koon valintaan.

Kings of IndigoChristina ja Juno ovat klassiset kapeat pillifarkut mukavan joustavaa denimiä. Christinassa vyötärö on kunnolla korkea – farkut nousevat useimmilla käyttäjillä vyötärön kapeimpaan kohtaan asti – ja Junossa puolestaan keskikorkea eli useimmilla hieman navan alle yltävä. Näistä farkkumalleista kannattaa valita napakka koko, jos pöksyjen toivoo säilyvän tiukkoina. 

Värivalikoima vaihtelee jonkin verran kausittain – kuvassa mustat Christinat ja keväisen siniset Junot

Nudie Jeansin Breezy Britt on supersuosittu suoralahkeinen malli elastaanittomasta 100% luomupuuvilladenimistä. Vyötärö on korkea. Breezy Britt toimii saman henkilön päällä monessa eri koossa riippuen millaista istuvuutta tavoittelee. Jos haluat vyötäröltä ja lanteilta napakan istuvuuden (kuten kuvan mallin päällä), voit valita hieman pienemmän koon kuin tavallisesti. Pienempi koko kannattaa valita etenkin kuvan Rinsed original -pesussa, joka on kaikista väreistä kevyintä farkkukangasta. Jos taas arvostat mukavuutta tai haluat rennomman istuvuuden, valitse tavallisesti käyttämäsi koko tai hieman suurempi. 

Miesten kannattaa valita tästä mallista kokoa suurempi kuin normaalisti jottei malli kinnaa haaroista ja takapuolesta. 

Breezy Brittistä on tällä hetkellä valikoimassa viisi upeaa pesua

ARMEDANGELS-merkin Mairaa mom fit on rento elastaaniton mutsifarkku vajaamittaisella lahkeella. Vyötärö on korkea. Tästä mallista useimmat meistä valitsivat yhden koon pienemmän kuin tavallisesti, jolloin farkku istuu vyötäröltä ja lantiolta ja on lahkeista väljä. Mairaa-malli on lanteilta suhteellisesti kapeammin mitoitettu kuin vyötäröltä, eli hyvin kapeavyötäröiselle ja runsaslanteiselle istuvuus ei ole paras mahdollinen. Koska lahje on vajaamittainen, pitkän henkilön kannattaa valita pisin 34-lahkeenpituus. 

Katso kaikki pesut tästä.

Mud Jeansin Relax Rose on elastaaniton farkku suoralla ja leveällä lahkeella sekä korkealla vyötäröllä. Myös tästä mallista henkilökunta suosittelee sovitustalkoiden perusteella kokoa pienempää kuin tavallisesti. 

Saatavana mustana sekä vintage-henkisessä whale blue -pesussa

Vastuulliset farkut miehille

Valikoimastamme löytyy myös 100% luomupuuvillaiset elastaanittomat farkut miehille – näitä on toivottu paljon! Nudie Jeansin Gritty Jackson -malli on merkin moderni versio ajattomasta ja klassisesta suorasta farkusta, joka istuu hyvin vartalolle kuin vartalolle ja kestää hyvin käyttöä. Kuvassa pesut Dark space ja Old gold

Kings of Indigon Ryan -malli on suoralla lahkeella varustettu joustava farkku, jossa on juuri sopiva tasapaino istuvuuden ja väljyyden välillä. Kuvassa tämän kevään uusi raikas sininen pesu

Vielä kapeampilahkeista farkkua kaipaavalle sopivat Nudie Jeansin Lean Dean ja Kings of Indigon Charles. Näissä malleissa on alaspäin kapeneva lahje, ja ne istuvat mukavan stretch-farkun ansiosta mukavasti. Molemmista on saatavana useita eri pesuja. 

Vasemmalla Lean Dean dry 16 dips -pesussa ja oikealla Charles -malli mustana

Ja sitten kun ne täydelliset farkut ovat löytyneet, oikealla hoidolla varmistat että niistä on sinulle iloa mahdollisimman pitkään. Tärkeintä on, ettei farkkuja pese turhaan liian usein tai liian kuumalla vedellä, sillä tiuha pesu kuluttaa turhaan kangasta ja haalistaa väriä. Kurkkaa farkkujen hoito-ohjeet täältä!