Tanskalainen Organic Basics valmistaa eettisiä ja ekologisia alusvaatteita, jotka tuntuvat ja näyttävät upealta päällä. Organic Basicsin alusvaatteissa yhdistyy kauniin selkeälinjainen design, viimeisen päälle vastuulliset materiaalit sekä läpinäkyvä tuotanto. 

Merkki valitsee yhteistyökumppaninsa tarkoin, ja jokaisessa tuotantopaikassa toimitaan samojen eettisten ja ympäristöarvojen pohjalta. Kankaita tuotetaan Itävallassa, Italiassa ja Portugalissa, ja tuotantoa on lisäksi Turkissa ja Skotlannissa. Merkki toimii ilahduttavan läpinäkyvästi ja on esimerkiksi avannut jokaisen tuotantoon osallistuvan tehtaan omilla verkkosivuillaan

Organic Basics käyttää mahdollisimman ympäristöä säästäviä ja käyttöä kestäviä kuituja, kuten luomupuuvillaa, kierrätettyä nylonia ja villaa sekä puupohjaista Tenceliä. Tuotannossa hyödynnetään uusinta teknistä osaamista, kuten leikkuujätettä säästävää saumatonta ompelutekniikkaa ja hopean antibakteerisia ominaisuuksia hyödyntäviä käsittelyjä, jotka vähentävät vaatteen pesun tarvetta. 

TENCEL™ Lite bralette rintaliivit, musta, 55 € 

Tencel-kuituisten alusvaatteiden käyttäjät ovat ihastuneet materiaalin ylelliseen pehmeyteen, jouston kestävyyteen ja kykyyn siirtää kosteutta iholta. Organic Basicsin Tencel-alusvaatteiden mukavuus sai hiljattain kehuja myös Kemikaalicocktail-blogissa

Ennen kaikkea Tencel on ylivertaisen ympäristöystävällinen materiaali. Se valmistetaan kestävän metsäteollisuuden puupohjaisesta selluloosasta ns. suljetussa kierrossa, joka säästää vettä eikä tuota päästönä lainkaan ylimääräistä kemikaalikuormaa. Lopputuloksena syntyvä kangas on kestävää mutta ihanan pehmoista, hyvin kosteutta iholta siirtävää ja puuvillaa keveämpää – se sopiikin upeasti alusvaatteisiin. 

Organic Basics -valikoima laajeni hiljattain Nudgessa, ja alta pääset tutustumaan ihaniin uutuuksiin! 

TENCEL™ Lite tanga alushousut, utuinen roosa ja musta, kahden pakkaus 48€

Tencel-uutuuksina valikoimassa ovat nämä täydellisesti istuvat ekologiset stringit, joiden rajat eivät taatusti näy läpi kevyestäkään alaosakankaasta. Valikoimastamme löydät lisäksi tutut bikini-malliset Tencel-alushousut roosanvärisenä ja mustana. Kaikki merkin Tencel-alusvaatteet ovat vegaanisia ja PETAn hyväksymiä. 

TENCEL™ Lite poolopaita, utuinen roosa ja musta, 60€ 

Uutuutena Nudgeen saapui myös merkin Tencel-trikoisia poolopaitoja, joissa materiaalin ylellinen, himmeästi hohtava pinta pääsee hienosti oikeuksiinsa. Poolo toimii täydellisesti viileänä kesäpäivänä sellaisenaan taikka talvella aluspaitana neuleen alla. Aluspaitaa kannattaa aina käyttää, sillä se suojaa erityisesti herkempää neuletta tai puseroa ja vähentää sen pesun tarvetta. 

Mustat SilverTech joogashortsit, 68€ ja urheilurintaliivit, 59€ 

Lisäksi meille saapui Organic Basicsin ihania vastuullisia urheiluvaatteita – näitä on toivottu! Ekologiset urheiiluliivit ja joogashortsit on valmistettu GRS-sertifioidusta kierrätetystä nylonista, ja niissä on Polygiene®-hopeakäsittely joka auttaa pitämään vaatteet raikkaana urheiluvaatteille tyypillisistä hajuista ja vähentämään pesun tarvetta. Käsittely tehdään hopeasuoloilla – ei siis haitallisella nanohopealla – eikä siitä todetusti irtoa pesussa ympäristölle haitallisia aineita. 

Katso koko Organic Basics -valikoimamme täältä

Kaikki naisten vastuulliset alusvaatteet löydät täältä

Psst! Nudgesta löydät upeita ja vastuullisia alusvaatteita myös miehille – täältä pääset miesten valikoimaan