Nyt on kesäsää parhaimmillaan! 

Helteestä nauttijan paras kaveri on vastuullinen pellavamekko. Pellava on kuumalla säällä ihanteellinen materiaali: kevyt pellavakangas hengittää hyvin ja tuntuu viileältä ihoa vasten. Se on helppoa huoltaa ja kestää hyvin käyttöä. Pellava on myös varsin ekologinen materiaali: sen viljely vaatii huomattavasti vähemmän vettä ja lannoitteita kuin esimerkiksi puuvillan, ja kuidun lujuuden ansiosta pellavatekstiilit ovat pitkäikäisiä ja vain paranevat käytön myötä. 

Ekologiset pellavamekot suomalaisilta merkeiltä 

Suomalainen vaate on aina hyvä valinta, ja nyt on erityisen mukavaa pukea päälle kotimaista muotia: Nudgen valikoimassa on useita suomalaisia vaatemerkkejä jotka käyttävät kesämallistoissaan pellavaa. 

Tamperelaisen Noukin kesämallistossa on useita pellavaisia ihanuuksia, lyhyellä tai midi-mittaisella helmalla ja hihoilla tai ilman. Nouki on suomalainen vaatemerkki, jonka kaikki tuotteet myös valmistetaan Suomessa. Noukin mekoissa yhdistyvät laadukkaat, ekologiset luonnonmateriaalit, taidokkaat leikkaukset sekä ihana huolettomuus, joka tekee niistä kesän luottomekkoja. 

LOIVA-pellavamekko on täydellisen huoleton ja väljä kesämekko, ja sitä kaunistaa Mira-Liina Skyttälän piirtämä, ihastuttavan kesäinen Niitty-kuosi. 100% pellavakangas on kudottu ja digiprintattu Italiassa ja mekko on ommeltu Suomessa Kiteellä. 

Kauniista kuosista on saatavilla myös pidempi midi-mittainen mekko sekä väljä pellavapaita

Klassinen HAY-pellavamekko on saatavilla hihattomana tai 3/4-hihaisena versiona. Mukavan väljä malli on vilpoinen päällä. Noukin materiaaleja ei voi kehua tarpeeksi: tässä superlaadukkaassa 100% pellavakankaassa on jujuna hento, kudottu raidoitus, joka tekee pinnasta kauniin eläväisen. Kangas on kudottu Liettuassa ja mekko on suunniteltu, kaavoitettu, leikattu ja ommeltu Suomessa Tampereella. 

Ajaton HAY-mekko on saatavana myös kauniin eläväpintaisessa harmaassa värissä. Tälle mekolle, kuten muillekin Noukin vaatteille, on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-merkki. 

Katso kaikki Noukin tuotteet täältä

Niinikään kotimaisen Vietto-merkin tulppaanimekko on ajaton klassikko, joka on ihastuttanut Nudgen valikoimassa jo useana kesänä. Leikkisä ja väljä leikkaus sopii monelle vartalolle ja taipuu moneen menoon, aina rennoista lomapäivistä muodollisempiin kesäjuhliin. Pellavakangas on teollisuuden ylijäämää ja tämä suomalainen mekko on ommeltu Helsingissä. Mekkoa on saatavilla myös petroolinsävyisenä sekä mustana

Katso kaikki Vieton vastuulliset vaatteet täältä

Aarre-merkin musta pellavamekko on oiva kesämekko mustan värin ystävälle. Väljä malli ja viileä pellavakangas tekevät mekosta sopivan vilpoisan hellesäähänkin. Aarteen eettiset vaatteet valmistetaan merkin omalla tehtaalla Pohjois-Portugalissa. 

Katso Aarre-merkin koko valikoima täältä

Pellavamekon huolto 

Kun mekko kaipaa pesua, kannattaa aloittaa vilkaisemalla kunkin vaatteen omaa pesuohjetta ja noudattaa sitä. Luonnonmateriaali ei vaadi aina pesua – usein pelkkä tulettaminen käytön jälkeen riittää raikastamaan vaatteen. Pellavavaatteet kannattaa pestä runsaassa vedessä ja mahdollisimman vähällä linkouksella, sillä linkous edesauttaa ryppyjen syntymistä. Kun otat vaatteen koneesta heti pesun päätyttyä ja oiot sen kuivumaan joko tasolle tai henkariin, vältyt usein silitykseltä. Pieniä ryppyjä ei kuitenkaan kannata liiaksi kammota, sillä ne kuuluvat pellavan luonnollisiin ominaisuuksiin osaksi kankaan kaunista ja eläväistä pintatekstuuria. 

Viileää janojuomaa termospullosta

Helteellä on tärkeää muistaa myös juoda! 24Bottlesin termospullo on käytännöllinen myös kuumalla säällä – tehokkaan eristyksen ansiosta se pitää kylmän juomasi kylmänä jopa 24 tuntia. Talvella pullon voi puolestaan täyttää vaikka kuumalla teellä – mutta siihen asti nauttikaamme lämmöstä niin kauan kuin sitä riittää! 

Katso kaikki 24Bottles termos- ja juomapullot täältä

Ihanaa kesää ja nautinnollisia hellepäiviä! 

❤︎