Organic Basics

Tanskalainen Organic Basics valmistaa vastuullisia alusvaatteita luottaen yksinkertaisen ja ajattoman suunnitelun voimaan. Toiminnan ytimenä on kokonaisvaltainen käsitys vastuullisuudesta: siihen kuuluu niin materiaalien ekologisuus, työolojen eettisyys, kuljetusten minimointi kuin tuotteen laatu ja pitkä käyttöikä. Merkin perustivat vuonna 2015 neljä århusilaista kaverusta, jolla oli intohimo muuttaa omalla toiminnallaan vaateteollisuuden kestämättömäksi havaitsemaansa kulttuuria. Nykyisin merkillä on upeiden alusvaatteiden lisäksi tarkoin valittu valikoima perusvaatteita ja -asusteita. 

Organic Basicsin alusvaatteet valmistetaan Turkissa ja Portugalissa pääosin perheomisteisissa tehtaissa, joilla merkki vierailee itse kolmen kuukauden välein varmistamassa työolojen korkean tason. Lisäksi tehtaat ovat kolmannen osapuolen auditoimia. Pitämällä tuotanto Euroopassa myös kuljetusten päästöt pysyvät minimissä. Materiaalina on pääosin GOTS-sertifioitu luomupuuvilla. Merkki on myös kehittänyt innovatiivisen ja antibakteerisen SilverTech-materiaalin, jonka tarkoitus on pienentää vaatteen ympäristövaikutuksia kuluttajan puolesta vähentämällä pesun tarvetta. 

Organic Basicsin käyttämillä tehtailla on GOTS (Global Organic Textile Standard) ja OEKO-TEX100 -sertifikaatit ja merkki tekee yhteistyötä eettisiä tuotantoketjuja tukevan Sedex-järjestön kanssa. Työolojen eettisyyttä auditoi myös BSCI (Business Social Compliance Initiative). 

Basically better made. Consciously created. Designed to last.

Näytetään tuotteet 1-13 / 13