Alchemist

Hollantilaisen Alchemistin vaatteita tehdään vahvoille naisille. Alchemistin vaatteita leimaa herkkyys, mutta vaatteita kantavat vahvat naiset ympäri Eurooppaa. Tuotteissaan Alchemist käyttää yhä enemmän ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten bambua ja luomupuuvillaa.

Alchemistin perusti vuonna 2005 hollantilainen Caroline Mewe, jonka mielestä laatu on paljon määrää kiinnostavampaa. Laatu tarkoittaa esimerkiksi sellaisia tuotantomenetelmiä, jotka ovat hyväksi ympäristölle ja vaatteita tekeville ihmisille.

Suuri osa tuotteista valmistetaan Euroopassa, millä vähennetään tuotteiden vaatimaa kuljetusta ja sen seurauksena hiilidioksidipäästöjä. Monissa Euroopan maissa lainsäädäntö takaa tehtaiden työntekijöille hyvät työskentelyolosuhteet. Euroopan ulkopuolista tuotantoa varten Alchemist etsii kumppaneita, joilla on näyttöjä sosiaalisesta sertifioinnista (kuten esimerkiksi Social Accountability 8000).

Alchemist kuuluu mukaan kansainväliseen Fair Wear Foundation organisaatioon, jonka missio on parantaa vaateteollisuuden työntekijöiden työoloja.

Pakettitarjoukset