Ecoalf

Espanjalaismerkki Ecoalf edustaa innovatiivista ajattelua ja nerokasta suunnittelua. Javier Goyeneche oli turhautunut maailman luonnonvarojen käytön vastuuttomuuteen ja teollistuneiden maiden tuottaman jätteen päitä huimaavaan määrään. Ideana oli luoda todellisesti kestävän kehityksen mukainen muotibrändi ja näin Ecoalf sai vuonna 2009 alkunsa.

Muun muassa muovipulloja, kalastusverkkoja ja Välimerestä nostettua polyesteriä kierrättämällä Ecoalf osoittaa, ettei maapallon luonnonvaroja ole tarvetta hyväksikäyttää huolimattomasti. Merkki haluaa edustaa ensimmäistä sukupolvea, joka luo kierrätetyistä tuotteista laadultaan, suunnittelultaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vähintääkin yhtä tasokasta muotia, kuin parhaat muotitalot. Nudgen valikoimiin kuuluu Ecoalfin tyylikkäät ja ekologiset naistentakit.

Ecoalfin käyttämiä materiaaleja ovat tencel®, kierrätetty villa sekä teollisuuden ylijäämäpellava ja -puuvilla. Kierrätyskankaiden käyttö säästää vettä, energiaa sekä ilmakehää kasvihuonekaasuilta. Tämän lisäksi Ecoalf kierrättää muun muassa muovipulloja, kalastusverkkoja ja käytettyjä renkaita valmistaakseen ainutlaatuisia mallistojaan.

Tähän mennessä Ecoalf on kierrättänyt yli 70 miljoonaa muovipulloa ja 60 tonnia pois heitettyjä kalastusverkkoja. Yksi naistentakki saadaan 80 kierrätetystä muovipullosta, toinen kierrätetyistä kalastusverkoista ja kolmas 12 muovipullosta ja kolmesta kupista kahvia. Luit oikein, Ecoalf kierrättää myös kahvia! Lanka kehrätään nanojauheeksi jauhetun kuivatetun kahvin kanssa sekoitetusta kierrätetyistä polyesteripolymeereistä. Lopputuloksena saatu kangas on pehmeä, joustava ja hengittävä. Kahvin uv-suoja sekä vettä hylkivät ja hajuja hillitsevät ominaisuudet ovat omiaan hyödynnettäväksi vaatteissa!

Ecoalf tekee aktiivisesti työtä parantaakseen luonnon hyvinvointia. Tutustu Ecoalf Foundationin projekteihin tästä.

Miten muovipulloista syntyy takki?

ECOALF Recycling PET Bottles from ECOALF on Vimeo.

Näytetään tuotteet 1-5 / 5