Kavat kengät

Kavat on ruotsalainen kenkävalmistaja, joka on 1970-luvulta lähtien valmistanut korkealaatuisia jalkineita miehille, naisille sekä lapsille.

Kavat tarkoittaa ruotsiksi sisukasta ja rohkeaa. Merkkiä eteenpäin vievä voima onkin rohkeus haastaa kertakäyttökulttuuri pitäen mielessä merkin perustajan Bengt Karlssonin isän Ragnarin sanat: “No damn garbage!”, huonoa ei valmisteta. Laadukkaista ja tarkkaan valikoiduista materiaaleista pitkäkestoisia jalkineita valmistamalla Kavat vastaa kasvavaan kysyntään vastuullisesti tuotetuista kengistä. 

Merkillä on pitkä historia Ruotsin Kumlassa, jonne Ragnar Karlsson perusti oman kenkäyrityksensä 1940-luvulla. Nykyään alueella toimii kenkämuseo, jossa pienen tuotanto-osuuden lisäksi Kavat järjestää kengänvalmistuskursseja levittääkseen tietoa kenkäkäsityöstä ja kestävää kehitystä tukevasta tuotannosta. Suurin osa Kavatin tuotannosta on Bosniassa, jonne merkki perusti tehtaan vuonna 2009. Tuotantomaa valikoitui luontevasti siksi, että tehdas perustettiin yhdessä 1990-luvulla Bosniasta sotaa pakoon Kumlaan tulleiden kanssa. Tehdas perustettiin Bosniassa alueelle, jossa on pitkät kengänvalmistuksen perinteet. Näin merkki sai tuotantoonsa ammattitaitoa ja alihankkijoita, joista oli Ruotsissa maasta hupenevan kenkätuotannon myötä alkanut olla puutetta. Tehdas on merkin omistama, mikä takaa mahdollisuuden valvoa tuotannon eettisyyttä. Tehdas on ISO-sertifioitu (9001 ja 14001) ja täyttää EU Ecolabel -sertifikaatin ehdot.

EU Ecolabel on Euroopan Unionin virallinen eko-merkki. Se auttaa tunnistamaan tuotteet ja palvelut, joilla on mahdollisimman pieni vaikutus ympäristöön koko niiden elämänkaaren (materiaalien hankinta, tuotantoketju, tuotteen käyttö sekä lopulta asianmukainen hävittäminen) ajan.

Näytetään tuotteet 1-3 / 3