KnowledgeCotton Apparel

KnowledgeCotton Apparel on ympäristöystävällisiä materiaaleja käyttävä tanskalainen miestenvaatemerkki ja yksi eurooppalaisen luomumuodin edelläkävijöistä. Tyylikkääseen tuotevalikoimaan kuuluu mm. GOTS-sertifioituja luomupuuvillaisia kauluspaitoja, neuleita, chinoja sekä kierrätetyistä muovipulloista valmistettuja säänkestäviä takkeja.

Merkin nimikin jo sen kertoo: tiedonjano sekä rakkaus puuvillaan ovat KnowledgeCotton Apparelin perusta. Merkin tarina alkaa vuodesta 1969 vanhalta paloasemalta Tanskassa, jonne silloin 21-vuotias Jørgen Mørup toi isänsä kanssa Englannista käytetyn kutomakoneen. Mørup oli täysuntuvikko mitä tuli tekstiileihin, mutta virheistään oppien hän alkoi pikkuhiljaa omaksua tietotaitoa vaateteollisuudesta. Jørgen uskoi luonnollisen tuotteen hyveeseen ja viehättyi 1980-luvulla luomupuuvillan viljelyn yksinkertaisuudesta ja vilpittömyydestä. Oppimansa pohjalta Jørgen perusti KnowledgeCotton Apparelin poikansa Mads Mørupin kanssa vuonna 2008. Herrojen intohimoja on luoda laadukasta muotia, mukavia mallistoja ja tuoda positiivista muutosta maailmaan jakamalla tietoisuutta kestävästä kehityksestä. Uteliaisuus ja sisukkuus ovat merkin tarinan ja menestyksen kantavia voimia.

KnowledgeCotton Apparelin tuotteet valmistetaan pääosin Intiassa ja Turkissa. Kudonta, värjäys sekä ompelu tapahtuu Turkissa. Takkien valmistusmaana on pääosin Kiina, jossa merkillä on pääsy kierrätettyyn polyesteriin. Merkin käyttämät bambu ja viskoosi ovat FSC-sertifioituja ja kashmirvilla on Öko-Tex-standardien mukaista. Merkin tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä olla kierrättänyt yli 4,5 miljoonaa muovipulloa sekä olla säästänyt luonto 800 000 litralta kemikaaleja ja torjunta-aineita. Tavoite saavutetaan valmistamalla vaatteita luomupuuvillasta ja muista kestävää kehitystä edistävistä materiaaleista, kuten kierrätysmuovista.

Näytetään tuotteet 1-38 / 38