Aamumaa

Vuonna 2009 Kristiina Nevakiven perustama Aamumaa valmistaa hellävaraisia käsintehtyjä luomusaippuoita Suomen luonnon antimista. 

Aamumaa pyrkii kaikessa toiminnassaan luonnonläheisyyteen. Kylmäpuristetut saippuat tehdään mustikan ja puolukan kaltaisista luonnosta runsain määrin löytyvistä ainesosista. Korkealaatuiset ympäristöystävälliset kasviöljyt ja eteeriset öljyt mm. katajankerkästä, tyrninsiemenestä, mintusta, mustakuusesta ja sitruksista hellivät myös sinua: minttu virittää tähän hetkeen, sitrukset elävöittävät ja mustakuusi laukaisee jännityksiä. Aamumaa ei käytä petrokemikaaleja, eläinrasvoja, palmuöljyä tai geenimuunneltuja öljyjä saippuoissaan eikä tuotteita ole testattu eläimillä. Tuotteiden valmistuksessa pyritään kunnioittamaan maata, vettä ja ilmaa eikä niiden käytön haluta vahingoittavan luontoa. Yrityksen tiloissa käytetään sertifioitua, nk. vihreää sähköä ja tilat pestään biohajoavilla pesuaineilla. Valmiit tuotteet pakataan kierrätettäviin FSC-sertifioituihin materiaaleihin. 

Inspiraationa tuotteiden suunnittelussa toimii uhanalaiset eläinlajit sekä luonto ihmeellisine väreineen, tekstuureineen, äänineen ja tuoksuineen. Suloisiin saippuoihin on painettu eläimen tassun-, käpälän-, sorkan- tai räpylänjälki. Valikoimaan kuuluu lempeästi tuoksuvien saippuoiden lisäksi tuoksuton vaihtoehto sekä liinavaatetuoksuksikin soveltuva saippua. Aamumaa tukee WWF:n toimintaa lahjoittamalla osan tuotoistaan suojelutyöhön.