Armor-Lux

Ranskalainen Armor-Lux tunnetaan korkealaatuisista merihenkisistä vaatteistaan. Merkki on valmistanut ajattomia vaatteita naisille ja miehille jo vuodesta 1938 lähtien. Yksi parhaiten tunnetuista Armor-Lux -klassikoista on Breton-raitapaita. Merkin pitkäikäiset raitapaidat tulivat aikanaan tunnetuiksi ranskalaisen laivaston virallisena asuna. Kuuluisiin Breton-raitapaitoihin ovat myöhemmin pukeutuneet myös lukuisat julkkikset kuten Audrey Hepburn, Kate Moss, Brigitte Bardot, James Dean, Marilyn Monroe ja Pablo Picasso.

Armor Lux on tarkka tuotteiden korkeasta laadusta ja reiluista tuotannosta. Merkki panostaa tuotantoon, jonka lähtökohtana ovat kestävyys ja hyvät työolot. Suurin osa Armor Luxin tuotteista valmistetaan Ranskassa. Sesonkituotteista osa valmistetaan mm. Marokossa ja Turkissa.

Armor Lux on noudattaa YK:n Global Compact:in 10 kohdan periaatteita, jotka juontavat juurensa mm. ihmisoikeuksista, lapsityövoiman käytön kiellosta, työntekijöiden tasavertaisesta kohtelusta, yritysten oma-aloitteisesta edistää suurempaa ympäristövastuuta, ympäristöystävällisten teknologioiden kehityksestä sekä korruption vastaisesta työstä.

Merkki julkaisi ensimmäisen malliston Reilun Kaupan puuvillasta vuonna 2005, ja on nykyään suurin Reilun Kaupan puuvillalangan ostaja Ranskassa. 
Armor Lux on noudattaa eurooppalaisia sääntöjä (REACH 1907/2006) kemikaalien käytössä. Merkillä on Ökotex 100 -sertifikaatti, joka takaa että kemikaalien käyttö on vastuullista ja vaatteet ovat turvallisia käyttää.

Armor-Lux on ottanut kestävän kehityksen yrityksen strategian ja toimintojen lähtökohdaksi. Yrityksen sosiaalinen vastuu näkyy vahvana sitoutumisena ISO 26000 -sääntöihin yhteiskuntavastuusta (organisaation hallintotapa, ihmisoikeudet, työelämän käytännöt, ympäristö, oikeudenmukaiset toimintatavat, kuluttaja-asiat sekä yhteisön toimintaan osallistuminen ja yhteisön kehittäminen). Vuonna 2016 Armor-Lux saavutti esimerkillisen tason yritysten kestävää kehitystä mittaavassa AFAQ 26000 -arvioinnissa.